Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ "ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ " ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση του ταμείου αρωγής προσωπικού τραινοσέ Θεσ/νίκης στον επιβατικό σταθμό.

Στη συνέλευση επιχείρησαν να παρευρεθούν και μεταταγμένοι υπάλληλοι πρώην μέλη του εν λόγω σωματείου οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την υπηρεσία με το νόμο 3891 με μετάταξη.
Και λέω επιχείρησαν να παρευρεθούν, γιατί με την έναρξη της συνεδρίασης ο προι/νος κινησης της Θεσ/νικης με τον πρόεδρο του ταμείου αρωγής ζήτησαν να αποχωρήσουν οι μεταταγμένοι πρώην συνάδερφοί τους από την αίθουσα με το αιτιολογιτικό ότι δεν είναι πλέον μέλη κι ως εκ τούτου δεν είχαν δικαίωμα να παρευρίσκονται στην αίθουσα.
Οι υπάλληλοι που εκδιώχτηκαν κατέβαλαν για 25 και πλέον έτη τη συνδρομή τους χωρίς απαραίτητα κάποια ανταποδοτικότητα.
Εκείνο όμως που μας πίκρανε περισσότερο είναι όχι η συνδιασμένη απόφαση των δύο προαναφερθέντων "συναδέρφων", αλλά η παθητική συμπεριφορά ολων σχεδόν των παρευρισκομένων πρώην συναδέρφων στην απόφαση της εκδίωξης μας.
Η έκτακτη αυτή γενική συνέλευση αφορούσε πεπραγμένα της εν λόγω διοίκησης για χρονικό διάστημα πριν ακόμα γίνουν οι μετατάξεις κι ως εκ τουτου είχαμε λόγο να παρευρεθούμε αλλά και δικαίωμα να ρωτήσουμε γιατί δεν εκτελέστηκε η απόφαση που πήραμε όλα τα μέλη με ψηφοφορία να δοθουν οι συνδρομές μας σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Μας επισήμαναν ότι δεν έχουμε λόγο και δικαίωμα λόγω καταστατικού στα χρήματα του ταμείου οπως και οι συνταξιούχοι που αποχωρούν από την υπηρεσία. Τους υπενθυμίζουμε όμως ότι εμείς δεν συνταξιοδοτηθήκαμε, αλλά εκδιωχτήκαμε ελέω μετατάξεων αναγκαστικά.
Τα "υπόλοιπα" εν ευθέτω χρόνο λιαν συντόμως και σε άλλο επίπεδο....
Καλή τύχη λοιπόν σε όλους μας γιατί τη χρειαζόμαστε κι οι εξελίξεις τρέχουν.

Βαρσάμης Γιάννης

3 σχόλια:

  1. Παιδιά γιατί δεν είστε στο F/B οπως και τα άλλα Blog για να βλέπουμε αυτόματα απο εκεί τις αναρτήσεις; Δεν ήξερα οτι υπάρχετε,κατα τύχη σας βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δεν ήταν καθόλου ατυχές συμβάν. Ετσι μας βλέπουν πολλοί απο τους πρώην συναδέλφους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή